Eddy en Elise

Eddy en Elise gaan op de economische toer, een leuk en leerzaam kinderboekje! Met originele tekeningen en een duidelijk verhaal vol economische begrippen en uitleg daarover. Dankzij de afsluitende quiz kan Eddy en Elise overal in Nederland in de klaslokalen gelezen worden. Het boekje is gemaakt voor groep 8, maar kan ook zeker in de onderbouw van het voortgezet onderwijs gebruikt worden, bijvoorbeeld bij een proefles economie bij vakvoorlichting.

Over de app


EDDY EN ELISE
en hun eerste zakcentjeEddy en Elise en hun eerste zakcentje is geschreven als profielwerkstuk van Nana Fordjour, Lois Ekhardt en Laura Brakenhoff. Zij wonnen hiermee in 2013 de prijs voor beste profielwerkstuk Havo van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer.

Helaas was er geen uitgever te vinden die het boekje wilde uitgeven. Het is natuurlijk zonde om zoiets moois op de plank te laten liggen. Mede daarom bouwde Citroengeel een iPad app van het verhaal. In de app kun je het verhaal over Eddy en Elise lezen, maar ook de bijbehorende quiz maken. Die bevat tien vragen over de economische begrippen die in het verhaal aan de orde komen.

Hieronder staan enkele screenshots van de app.

 
 
 

De doelgroep van de app zijn leerlingen van groep 8, maar de app kan ook prima gebruikt worden in de laagste klassen van het voortgezet onderwijs. Hierbij valt te denken aan vakvoorlichting of introductielessen.

Er is ook een offline versie van Eddy en Elise. Deze vindt u bij lesmateriaal.