Studiedagen

Citroengeel biedt trainingen voor docenten in alle vakken, per sectie of met meerdere verschillende secties tegelijk. Ik kom naar uw eigen school en we stemmen het programma af op uw wensen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Activerende werkvormen en games

Als docent probeer ik mijn leerlingen in beweging te krijgen waar en wanneer ik kan. Mijn ervaring is dat activerende werkvormen en games leiden tot meer betrokkenheid van mijn leerlingen, meer gemaakt huiswerk en uiteindelijk betere resultaten op de toets.

Voor docenten begint hier de uitdaging. Hoe krijg je je leerlingen in beweging? Hoe vind je een stijl die bij je past? Hoe ontwikkel je opdrachten voor je lessen? Hoe pas je werkvormen van anderen aan aan je eigen behoeften? Hoe zorg je dat het je niet teveel tijd gaat kosten?

Tijdens een studie(mid)dag vertel ik over mijn eigen ervaringen en ik neem tientallen concrete voorbeelden mee. Met deze voorbeelden probeer ik zoveel mogelijk de vakken en stijlen te dekken van de docenten die aanwezig zijn. Na de inleidende lezing is het de bedoeling dat de docenten zelf aan de slag gaan. Ze werken een door henzelf gekozen werkvorm verder uit en ik loop tussen de groepjes door om vragen te beantwoorden. Als afsluiting nemen we de gemaakte opdrachten met zijn allen door.

Deelonderwerpen van deze studie(mid)dag zijn:
  • Actualiteit in de les
  • Kaartjesopdrachten
  • Wedstrijdelement van games
  • Teken- en discussieopdrachten