Bouw aan jezelf

Een creatief event waarin jij centraal staat

Zondag 3 oktober - Boxtel

 

website template image

HET IDEE

Wie ben je eigenlijk?

"Bouw Aan Jezelf" is een programma voor individuen en bedrijven. In verschillende workshops kijken we op creatieve wijze naar vragen als: Wie ben ik nou eigenlijk echt? Hoe zien anderen mij? Hoe ben ik in een groep? Hoe ziet mijn droomwereld er uit? We leggen je in de watten met culinaire gerechten en geven je in alle workshops praktische tips waarmee je thuis verder aan de slag gaat. Je hoeft geen ervaring met LEGO te hebben om deel te nemen aan dit event.

DE MOTIVATIE

Als de afgelopen anderhalf jaar ons iets hebben geleerd, is dat het belang van verbinding ervaren en goed voor jezelf te zorgen. Door de lockdown waren we maandenlang aan huis gebonden en brachten we veel tijd alleen door.

Voor sommigen heerlijk - voor anderen confronterend.

Juist wanneer het 'gewone' leven stil lijkt te staan, ontstaat ruimte voor ontwikkeling en groei. Ervaren we hoe het is om de focus op onszelf te leggen. Om in kleine gezelschappen samen te komen en onze aandacht volledig op elkaar te richten.

Televisieprogramma's zoals LEGO MASTERS wonnen aan populariteit. Een duidelijk signaal van de maatschappelijke behoefte aan kleur, creativiteit en verbinding met vreemden.

Die elementen brengen we samen in deze volledig verzorgde dag. Kleur en creativiteit, in de vorm van LEGO en Hubelino. Verbinding, met anderen die net als jij waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling. En vooral: goed voor jezelf zorgen. Deze dag focus je even niet op de kinderen, je partner, het werk - vandaag draait het om jou.

In verschillende workshops kijken we op creatieve wijze naar vragen als: Wie ben ik nou eigenlijk echt? Hoe zien anderen mij? Hoe ben ik in een groep? Hoe ziet mijn droomwereld er uit? We leggen je in de watten met culinaire gerechten en geven je praktische tips waarmee je thuis verder aan de slag gaat.

Een geschenk aan jezelf dus en een prachtige gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Kom je op 3 oktober mee aan jezelf bouwen?

We kijken er naar uit je te ontmoeten!

DE WORKSHOPS

Workshop | A Happy Place | Natasja de Vos

Als je jouw leven precies zo kon inrichten als je maar wilde, hoe zag het er dan uit? Waarmee vul je jouw omgeving? Muziek, planten, boeken - misschien juist helemaal niks? Wil je een plekje voor jou alleen of nodig je anderen uit? Gebruik je felle kleuren of ga je voor rustig wit? In deze workshop gebruik je LEGO als manier om te laten zien hoe jouw ideale wereld er uitziet. Je krijgt van ons een LEGO kamer om in te richten tot jouw happy place. In welke ruimte zou jij je heel prettig voelen? Uiteraard krijgt jouw look-a-like minifigure een plaatsje in het bouwwerk. Fotografie en creativiteit zijn uitlaatkleppen in de drukke wereld waarin we leven. Natasja legt jou uit hoe je jouw happy place prachtig op de foto zet. Je gebruikt daarvoor je eigen smartphone of fotocamera, zodat je de technieken ook thuis kunt gebruiken. Met praktische tips en tricks helpt ze jou letterlijk en figuurlijk voor ogen te houden hoe het leven dat bij je past er uitziet.

Workshop | Samen Knikkeren | Evelien Hoekman

Waarschijnlijk weet je aardig goed welke rol jij hebt in je vriendengroep of bij collega's. Maar: die rol is vaak opgelegd van buitenaf of aangepast naar de normen van je omgeving. Wanneer je in een nieuwe groep een totaal andere taak uitvoert dan je gewend bent, komen je natuurlijke kwaliteiten naar boven. Heb je wel eens met iemand een IKEA kast gemonteerd? Dan weet je hoe snel je de ander leert kennen als je samen iets in elkaar zet. Veel leuker dan een meubel is het om creatief aan de slag te gaan. In deze workshop bouw je met drie anderen een Hubelino knikkerbaan. Uiteraard voorzien van een uitdaging en tijdslimiet. Hoe functioneer jij in de groep? Welke rol neem je aan? Welke kwaliteiten zet je in? Evelien begeleidt het bouwen en licht verschillende teamrollen toe. De informatie krijg je mee naar huis, zodat je daar verder aan de slag kunt met het inzetten van jouw talenten.

Workshop | Jouw Verhaal | Lola Nouwens

Mensen houden van verhalen. Spannende, vrolijke, verdrietige. Welk verhaal vertel jij over jezelf? Bewust en onbewust communiceren we dagelijks over wie we zijn. We delen een pakket aan informatie wanneer we het over onszelf hebben. Maar hoe vaak staan we er bij stil of die informatie (nog) klopt? Matcht het verhaal dat jij vertelt met wie je echt bent? Als je imago - hoe de buitenwereld jou ziet - niet overeenkomt met je identiteit - wie je bent van binnen - zorgt dat voor innerlijke onrust. Dit uit zich in moeite met keuzes maken en het vasthouden aan mensen en activiteiten die veel energie kosten. Door je imago en identiteit onder de loep te nemen en aan te laten sluiten bij je ware zelf, wordt je leven lichter en leuker. In deze workshop doen we dat aan de hand van jouw minifigure. Wat zegt die minifig over jou? Is dit representatief voor wie je bent? Hoe zie jij jezelf? Hoe zien anderen jou? Lola stelt vragen die jou aan het denken zetten. Het werkboek dat je in deze workshop krijgt begeleidt je eenmaal thuis in het steeds meer jezelf zijn.

HET PROGRAMMA

DE LOCATIE

Bouw Aan Jezelf vindt plaats in de Koetsier.

Dit moderne restaurant is gevestigd in een prachtige monumentale herberg in Boxtel (Noord-Brabant, NL). De locatie bevindt zich op 30 minuten wandelen van het station in Boxtel. Er is volop (gratis) parkeergelegenheid.
Voorafgaand aan het event horen wij graag jouw voorkeur voor vis, vlees of vegetarisch, alsook eventuele dieetwensen.
De Koetsier serveert verfijnde gerechten en krijgt steevast goede beoordelingen. Niet voor niets staat vermeld in de Michelingids.

HET TEAM

Evelien Hoekman

Evelien Hoekman heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Ze geeft workshops knikkerbanen bouwen op scholen en bij bedrijven. Daarbij ligt de focus op het sociale aspect van samenwerking. Door haar 15 jaar ervaring als docent economie heeft ze goed zicht op groepsdynamiek en de invloed daarvan op de individuen in de groep.
www.citroengeel.nl

Lola Nouwens

Lola Nouwens is coach en schrijft over het vinden van je identiteit na ingrijpende gebeurtenissen. Als doctorandus in communicatie- en informatiewetenschappen is zij gespecialiseerd in moderne gezondheidscommunicatie. Ze coacht volgens de Unique Leading methode en geeft online groepstrainingen waarin creatieve, zorgzame mensen leren zichzelf op #1 zetten.
www.lolanouwens.com

Natasja de Vos

Natasja de Vos is een wereldwijde grootheid op Instagram. Ruim 15 duizend mensen volgen haar account met prachtige fantasiewerelden rondom LEGO minifigures. Haar foto's worden door LEGO gebruikt voor promotie. Natasja's opgedane ervaringen als selfmade fotografe deelt ze graag met jou. Krachtige tips die toepasbaar zijn op al je foto's.
www.by-anna-photography.com

DE KAARTVERKOOP

Snelle beslissers krijgen bovendien een heel tof cadeau: een professionele, bewerkte foto van jou als minifig in een fantasiewereld die bij jou past, gemaakt door niemand minder dan Natasja.
Voor dit event betaal je als investering in jezelf:

€225,00 (incl. BTW)
Bij dat bedrag is inbegrepen:

• Een lezing over creativiteit en zelfgroei
• Drie workshops rondom persoonlijke ontwikkeling

• Koffie, thee en huisgemaakte friandises
• Een uitgebreide culinaire lunch
• Borrel met een hapje
• Gedurende de dag (bruisend) water, fruit en noten

• Je eigen LEGO poppetje
• Een overzicht met fotografietips
• Jouw zelfgemaakte foto van je droomwereld in LEGO
• Informatie over teamrollen en het inzetten van je kwaliteiten
• Een werkboek met oefeningen om jezelf beter te leren kennen en uiten
Tip: veel werkgevers hebben budget voor jouw persoonlijke en professionele groei.
Kleine corona lettertjes. Wij vertrouwen op je verantwoordelijkheidsgevoel. Bij klachten of mogelijke besmetting in de omgeving kun je een (thuis)test overwegen. Als je ziek bent, laat je ons dat dan zo snel mogelijk weten? Dan blijf jij lekker thuis onder de wol en kan iemand anders jouw plek innemen. We komen er wel uit met ticket - je komt gewoon naar de volgende Bouw Aan Jezelf of krijgt je geld terug. Vanzelfsprekend geldt dit alleen als je voorafgaand aan het event afmeldt. Mondkapjes en dergelijke kunnen naar eigen wens gebruikt worden. Wij dragen ze niet.
Voor vragen kun je ons bereiken via de social media kanalen of emailen op bouwaanjezelf@citroengeel.nl.