Voorbeeldprogramma's

Om je een idee te geven van de mogelijkheden, vind je hieronder een aantal voorbeelden om de workshop in te vullen. Een workshop wordt altijd in overleg samengesteld.

Knikkerbanen

Vliegerstaarten maken
Moeilijkheidsgraad:

Een goede kennismaking met de Hubelino knikkerbanen is deze vliegerworkshop. De deelnemers krijgen een vlieger van Duplo of van papier en een beginstukje van een knikkerbaan. Dit beginstukje staat acht duplostukjes boven de grondplaat. De deelnemers mogen naar eigen inzicht een staart hiervoor maken.

Bouwen in thema's
Moeilijkheidsgraad: ⭐ / ⭐ ⭐ / ⭐ ⭐ ⭐

Een laagdrempelige workshop waarbij de deelnemers een Duplo bouwwerk krijgen met daarin het beginstukje van de knikkerbaan. Denk bijvoorbeeld aan een paddestoel, sneeuwpop, Sinterklaas, kerstboom, rendier, paashaas of voorjaarsbloem. Maar wat ook kan is het klassenthema van die week, het thema van de boekenweek of het boek van het voorleesontbijt.

Meerdere knikkerbanen tegelijk
Moeilijkheidsgraad: ⭐ ⭐ / ⭐ ⭐ ⭐

Lukt het om meerdere knikkerbanen op één grondplaat te combineren? Laat de knikkerbanen over elkaar heen gaan en/of kruisen met het kruispunt stukje. Dit vraagt behoorlijk van je ruimtelijk inzicht en kan een flinke puzzel zijn. Extra uitdaging is om twee balletjes te laten botsen als de banen klaar zijn.

Challenges

Moeilijkheidsgraad: ⭐ / ⭐ ⭐ / ⭐ ⭐ ⭐

Kun jij een knikkerbaan bouwen die een vast kleurenpatroon heeft? Een knikkerbaan in de vorm van een spiraal of eentje in de vorm van een letter? Bij deze workshop krijg of kies je een extra uitdaging voor bij het bouwen van je knikkerbaan. Indien gewenst kan een wedstrijdelement toegevoegd worden.

Uitbreidingen

Moeilijkheidsgraad: ⭐ / ⭐ ⭐

Hubelino kent diverse uitbreidingen die te herkennen zijn aan de opvallende oranje kleur. Het zijn de trechter, de wip, de katapult, de swing en de switch. De uitdaging is om een of meerdere van deze elementen te verwerken in de knikkerbaan.

Zelf een workshop samenstellen? Informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact op →

© 2024 Citroengeel | Webdesign door Melissa Woelders